درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-12-20  |  2025-03-10  |  بروز شده در: 1403/12/20 - 06:02:4 FA | AR | PS | EN
خطر بازی با کارت تروریزم برای بازیگران اصلی آن            درخواست سازمان ملل برای توقف کشتار غیرنظامیان در سوریه            رئال مادرید با بارسلونا هم امتیاز شد            شش گروه از مهاجران افغان می‌توانند در ایران زندگی کنند            حکومت طالبان خواهان همکاری عربستان شد            توقف پذیرش افغان‌ها در حکومت آینده آلمان            در صورت جنگ هم تجهیزات نظامی امریکا برنمی‌گردانیم            اخراج مهاجران افغان از پاکستان و ایران ادامه دارد            رهبر ایران پیشنهاد ترامپ را رد کر د            متقی در رأس یک هیئت به مسقط سفر کرد            برگزاری جرگه بزرگان برای بازگشایی تورخم             ترامپ؛ گورباچُف امریکایی، آیا تاریخ تکرار می شود؟            اسرائیل به دنبال اشغال مناطق دیگر فلسطین است            حمله گسترده ارتش روسیه برای بازپس‌گیری کورسک آغاز شد             آواره شدن ۸۰۰ خانواده از اثر درگیری در تورخم            






تاریخ نشر: 1402/09/09 - 06:07:0
تعداد بازدید: 561
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

هنری کیسینجر در ۱۰۰ سالگی درگذشت؛ او کی بود ؟
 هنری کیسینجر  در ۱۰۰ سالگی درگذشت؛ او کی بود ؟

هنری کیسینجر سیاستمدار و نظریه پرداز مشهور امریکایی در عرصه سیاست خارجی و وزیر امور خارجه پیشین این کشور، چهارشنبه شب به وقت محلی در سن ۱۰۰ سالگی درگذشت.

به گزارش انصار، هنری کیسینجر سیاستمدار مشهور امریکایی در دولت های ریچارد نیکسون و جرالد فورد که سردمدار تعیین سیاست خارجی ایالات متحده امریکا بعنوان وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی بود، چهارشنبه شب به وقت محلی در منزلش در ایالت کنیتیکت امریکا درگذشت.

کیسینجر ۲۷ می امسال صد ساله شد؛ کسی که او را پدر دیپلوماسی امریکا به دلیل عملگرایی اش و نقش او در سیاست های واشنگتن در دهه ۱۹۷۰ می خوانند. او پس  از سن ۱۰۰ سالگی نیز همچنان فعال بود و در جلسات کاخ سفید شرکت می کرد. کیسینجر در صد سالگی کتابی درباره سبک های رهبری منتشر کرد و در مقابل کمیته سنا درباره تهدید هسته ای کوریای شمالی شهادت داد.

او در ماه جولای گذشته برای دیدار با «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین به طور غیرمنتظره به پیکن سفر کرد. کیسینجر به دلیل عمل گرایی خود در مسائل سیاست خارجی، نقش کلیدی در شکل دادن به سیاست واشنگتن در دهه ۱۹۷۰ در مورد طیف گسترده ای از موضوعات، به عنوان پدر دیپلوماسی امریکا در نظر گرفته می شود.

او یکی از پدران سیاست موسوم بهدتنت یا کاهش تنش در روابط میان امریکا و اتحاد جماهیر شوروی و همچنین طرفدار گفتگو با چین کمونیست بود که به ایجاد زمینه برای برقراری روابط دیپلماتیک واشنگتن با پکن در سال ۱۹۷۹ کمک کرد.

 علاوه بر این، کیسینجر برای پایان جنگ در ویتنام و آماده سازی توافقنامه صلح پاریس مذاکره کرد.  در نتیجه، هنری کیسینجر در سال ۱۹۷۳ به همراه دیپلومات و سیاستمدار ویتنامی، لو دوک تو، جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.  اما لو دوک تو از پذیرفتن این هدیه معتبر امتناع کرد. کیسینجر نیز در  مراسم اهدای جوایز حاضر نشد و به گفته رسانه های امریکایی سعی کرد جایزه خود را پس دهد.  جنگ ویتنام در سال ۱۹۷۵ (دو سال پس از انعقاد قرارداد) پایان یافت.  کیسینجر همچنین  به دلیل تلاش های فعال خود برای حل مناقشه اعراب و اسرائیل از طریق مشارکت در «دیپلوماسی در حرکت» شناخته می شود.

 در عین حال، این دیپلومات صد ساله، مسئول فعالیت های خرابکارانه علیه سالوادور آلنده، رئیس جمهور سابق شیلی، حمایت از کودتای نظامی در آن کشور و همچنین گسترش کمپین بمباران در ویتنام شمالی، حملات در  کامبوج و لائوس و دخالت در امور داخلی آنگولا است.

اطلاعات منتشر شده در امریکا نشان می دهد که در سال ۱۹۷۶، علیرغم تشخیص واشنگتن مبنی بر وجود خطر درگیری مستقیم با مسکو در صورت وقوع جنگ داخلی آنگولا، او از عملیات نظامی علیه کوبا به عنوان پاسخی به حمایت نظامی هاوانا از دولت مرکزی حمایت کرد.  این تجاوزگری امریکا  باعث شد تابرخی از فعالان حقوق بشر، کیسینجر را به ارتکاب جنایات جنگی متهم کنند.

نیک تِرس، نویسنده مشهور امریکایی در زمینه جنگ ویتنام، در وبسایت اینترسپت،  آمار و شواهدی گزارش نشده از حملات امریکا در دوران وزارت خارجه کسینجر ارائه داده است که طی آن صدها غیرنظامی کامبوجی کشته یا زخمی شدند.

در این گزارش آمده است: بن کی یرنان، مدیر سابق برنامه مطالعات نسل کشی در دانشگاه یل و یکی از برجسته ترین مقامات در کارزار هوایی ایالات متحده در کامبوج، کیسینجر را مسئول کشته شدن ۱۵ هزار غیرنظامی در حملات در کامبوج و به عبارتی شش برابر بیشتر از جان باختگان غیرنظامی امریکا در حملات هوایی ۱۱ سپتمبر می داند. این شمار از جان باختگان، مسائلی را برای کارشناسان مطرح کرده است که مستلزم تلاش مجدد برای پاسخگو کردن او در قبال جنایات جنگی اش است.

 این گزارشات اعم از حملات عمدی در داخل کامبوج و حملات اتفاقی نیروهای امریکایی در مرز ویتنام جنوبی، به ندرت از طریق کانال های نظامی گزارش می شد و عمدتاً در تاریخ گم شده اند. پرونده های ارتش و مصاحبه با بازماندگان کامبوجی، پرسونل نظامی امریکایی، افراد مورد اعتماد کسینجر و کارشناسان نشان می دهد که معافیت از مجازات از کاخ سفید به سربازان امریکایی در میدان تسری یافت. مجموع مصاحبه ها و اسناد حاکی از عدم توجه همیشگی به زندگی مردم کامبوج است.

 کیسینجر که معمار اصلی سیاست جنگی امریکا در جنوب شرقی آسیا بود و تقریباً به جایگاهی هم ردیف رئیس جمهور در چنین موضوعاتی دست پیدا کرد، به مدت چندین دهه از سؤالات مربوط به بمباران کامبوج طفره رفت و نیمی از عمر خود را صرف دروغگویی درباره نقش خود در کشتار آنجا کرده است.

کیسینجر و نیکسون مسئول حملاتی بودند که صدها هزار کامبوجی را کشته، زخمی یا آواره کردند و زمینه را برای نسل کشی اعضای حزب کمونیست کامبوج فراهم کردند. کیسینجر و دستیارانش مکرر سربازان ویتنام شمالی و چریک های ویتنام جنوبی را که از این کشور به عنوان پایگاه و مرکز تدارکات استفاده می کردند، مقصر جنگ امریکا در کامبوج می دانستند در حالی که به دخالت ایالات متحده توجهی نمی کردند.

چندین دهه بعد، بازماندگان هنوز دلیل مورد حمله قرار گرفتن، معلول یا کشته شدن بسیاری از عزیزان خود را نمی دانند. آنها نمی دانند رنج آنها عمدتا بخاطر مردی به نام هنری کسینجر و نقشه های شکست خورده او برای دستیابی به پایان شرافتمندانه جنگ در ویتنام است که این وعده را به دلیل گسترش، تشدید و طولانی کردن این جنگ به نیکسون داده بود.

 کیسینجر، یکی از بازدیدکنندگان مکرر مسکو بوده است و  طی دو سال گذشته به طور مداوم از یک راه حل مذاکره برای بحران اوکراین حمایت کرده است. او هشدار داده که یک جنگ سرد جدید به طور بالقوه خطرناک تر از جنگ اول خواهد بود و از غرب خواسته است تا روسیه را در فضای اروپایی نگه دارد.

 کیسینجر در مصاحبه مارچ ۲۰۱۹ با میخائیل گوسمن، معاون اول مدیر کل تاس،  روسیه را کشوری بزرگ با تاریخ بزرگ خواند و اعتراف کرد که تصور نظم بین المللی که روسیه در آن نقش اصلی را نداشته باشد، برایش دشوار است.  کیسینجر در آن زمان گفت که روسیه باید در تمام مسایل جهان حرفی برای گفتن داشته باشد و در نهایت این نقش خود  را خواهد داشت.

با این وجود، او اخیرا برخی از دیدگاه های خود را تغییر داده و خواستار عضویت اوکراین در ناتو شده بود.  وی  استدلال کرده بود که در شرایطی که اوکراین نمی تواند در مورد حاکمیت ارضی خود تصمیم بگیرد، بهتر است به عضویت ناتو دراید.

 پنجاه و ششمین وزیر خارجه امریکا  در  مصاحبه با اکونومیست اعلام کرده بود که پیشنهادات روسیه در سال ۲۰۲۱ برای تضمین های امنیتی می توانست مبنایی برای گفتگو میان مسکو و واشنگتن باشد، اما  دولت امریکا آن را جدی نگرفت.  او بن بست و تنش میان امریکا و چین را تهدید اصلی برای صلح و موجودیت بشریت امروز توصیف کرد.

هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی پیشین امریکا در مصاحبه ای با وال استریت ژورنال با بیان اینکه تلاش امریکا برای به عضویت درآوردن اوکراین در ناتو یک اشتباه جدی بود و به جنگ  کنونی منجر شد، در عین حال از عملکرد دولت جوبایدن در مورد اوکراین حمایت کرده بود.

کیسینجر گفته بود  که برای مدت بسیار طولانی روسیه از نفوذ قابل توجهی در منطقه برخوردار بوده است، اما موضع آن در قبال اروپا به دلیل اینکه مسکو برای توسعه خود علاقه مند به تقویت روابط با کشورهای منطقه بوده و در عین حال به دلیل تهدیدات احتمالی از سوی غرب محتاطانه عمل کرده، مبهم بوده است.

کیسینجر معتقد بود که همین دوگانگی دلیل دیگری برای آغاز درگیری در اوکراین بود. او گفته بود: من فکر می کنم پیشنهاد قرار دادن اوکراین در ناتو اشتباه بزرگی بود و منجر به این جنگ شد. او در عین حال گفته بود:بسیاری از اقدامات دولت بایدن درست است. من از دولت بایدن در مورد اوکراین حمایت می کنم.

این دیپلومات کهنه کار امریکایی تاکید کرده بود: از دیدگاه من، جنگ اوکراین از نظر جلوگیری از حمله روسیه به کشورهای متحد در اروپا پیروز شده است. با این حال، خطرات دیگری نیز وجود دارد که می تواند از روسیه نشات بگیرد.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/28750






*
*

*



نیز بخوانید

خطر بازی با کارت تروریزم برای بازیگران اصلی آن


ترامپ؛ گورباچُف امریکایی، آیا تاریخ تکرار می شود؟


امریکا و پاکستان با کارت تروریزم وارد بازی تازه می شوند


سخنرانی ترامپ در کنگره شکاف ملی ایجاد شده در امریکا را عمیق‌تر می‌کند


سنگسار مجازی یک دختر!


حکومت طالبان و پاکستان از همدیگر چه می‌خواهند؟


قهرمان سازی زلنسکی از سوی رسانه های غربی؟


تاثیر نزدیکی امریکا و روسیه بر رابطه تهران و مسکو چه خواهد بود؟


افزایش سفر های مقامات پاکستانی به کشورهای منطقه


اختلاف مواضع عربستان و مصر در خصوص سوریه


حکمتیار: در افغانستان همه دست به ماشه اند


انتقال میزبانی کنفرانس امنیتی هرات؛ از آسیا به اروپا


بررسی علل سقوط دولت‌ها در سوریه و افغانستان


بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

در جریان یک هفته، ۸۵هزار تن کالا از طریق راه‌آهن منتقل شده است

خطر بازی با کارت تروریزم برای بازیگران اصلی آن

درخواست سازمان ملل برای توقف کشتار غیرنظامیان در سوریه

رئال مادرید با بارسلونا هم امتیاز شد

شش گروه از مهاجران افغان می‌توانند در ایران زندگی کنند

حکومت طالبان خواهان همکاری عربستان شد

توقف پذیرش افغان‌ها در حکومت آینده آلمان

در صورت جنگ هم تجهیزات نظامی امریکا برنمی‌گردانیم

اخراج مهاجران افغان از پاکستان و ایران ادامه دارد

رهبر ایران پیشنهاد ترامپ را رد کر د

متقی در رأس یک هیئت به مسقط سفر کرد

برگزاری جرگه بزرگان برای بازگشایی تورخم

ترامپ؛ گورباچُف امریکایی، آیا تاریخ تکرار می شود؟

اسرائیل به دنبال اشغال مناطق دیگر فلسطین است

حمله گسترده ارتش روسیه برای بازپس‌گیری کورسک آغاز شد

آواره شدن ۸۰۰ خانواده از اثر درگیری در تورخم

شهروندان امریکا از سفر به پاکستان منع شدند

بازی بارسلونا - اوساسونا چرا لغو شد؟

افزایش انتقال نفت و گاز؛ محور گفتگوی مقامات افغانستان و ترکمنستان

ایران از ابتکار روسیه در مورد مذاکرات با امریکا استقبال کرد

کمک ۴ میلیون یورویی ایرلند به افغانستان

مجاهد:حقوق زنان در افغانستان با غرب فرق دارد

صادرات ۱۱۰۰ تُن جلغوزه سیاه در ۱۱ ماه گذشته

هشدار پاکستان برای افغان‌های دارای کارت ای‌سی‌سی

عفو بین الملل تبعیض علیه زنان را در افغانستان غیر انسانی خواند


خبرهای پزشکی


خبرگزاری انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.